7400 Kaposvár

Fő utca 57.

hello@tanulasjatekkal.hu

E-mail

+ 36 20 2905075

H-P: 9:00-10:00

TKP flow & learn ÉVSZAKOK játékcsaládja a hiányzó láncszem az értő olvasás fejlesztéshez

TKP flow &learn ÉVSZAKOKhoz kapcsolódó játékcsaládja az értő olvasás fejlesztésének egy következő szintjéhez biztosítanak számos gyakorlási lehetőséget, melynek lényege a szövegértéshez nélkülözhetetlen gondolkodási stratégiák fejlesztésének célját szolgálja.

Fontos kiemelnünk, hogy ezzel a játékcsaláddal olyan gyakorlási lehetőséget biztosítunk a kisiskolás korosztály számára, mely legtöbb tankönyvből, munkafüzetből hiányzik!

Miért??? Mert ezeket a gondolkodást és értő olvasást fejlesztő gyakorlatokat, ebben a játékban képek és a hozzájuk tartozó kártyák segítségével oldhatják meg a gyerekek, ami óriási könnyebbséget jelent számukra, de mégis kihívást jelentő játékos feladatként tekintenek rá, mely alapja a megfelelő motivációnak és a hatékony tanulásnak.

Vegyük sorba évszakokként mikor, mit, hogyan gyakorolhatnak a gyerekekkel ezzel a játékkal?!

Kezdjük a TÉL évszakkal és a hozzákapcsolódó legismertebb értő olvasást, és gondolkodást fejlesztő gyakorlattal, az igaz-hamis állítások keresésével.

1. szint: A gyerekek a kártyákon szereplő állításokról, a képet megvizsgálva megállapítják, hogy igaz vagy hamis annak tartalma.
2. szint: Ezen a szinten a gyerekek már jóval összetettebb feladatokkal találkoznak. Talán mindannyiunk emlékeiben mély nyomott hagyott biológiai tesztekben megfogalmazott: Az állítás és az indoklás hamis, Az állítás igaz, az indoklás hamis…. és ennek további variációi. Képzeljétek milyen előnyre tesznek szert azok a tanulók, akik már most megtanulnak így gondolkodni?

TAVASZ játéka:
1. szint: A képről megszerzett információk alapján kell különböző döntést hozniuk a gyerekeknek.
2. szint: A képről megszerzett információk alapján kell különböző döntést hozniuk a gyerekeknek, majd felismerniük a mondatfajtákat.

NYÁR játéka:
1. szint: Egyszerűbb mondatoktól az összetett mondatokig kell elemzést végezni, majd döntést hozni a gyerekeknek, hogy igaz vagy hamis az állítás.
2. szint: Vicces ellentmondásokat tartalmazó leírásból kell a gyerekeknek felismerni a képen szereplőket.
3. szint: Hiba felismerés: ennél a feladatnál a gyerekeknek a hibákat kell felfedezniük, majd kijavítani a helyes megoldásra.
4. szint: A gyerekeknek, a különböző mondatokat az olvasottak alapján, a korábban megszerzett tapasztalataikra hagyatkozva, vagy ok-okozati összefüggéseket felismerve kell befejezniük a mondatokat.

ŐSZ játéka:
Tanév kezdést követően, az évszakhoz kapcsolódva ezzel a játékkal találkozhatnak először a tanulók, ezért a legegyszerűbb értő olvasást fejlesztő gyakorlatokat tartalmazza.
1. szint: Különböző kérdésekre válaszok a kép alapján.
2. szint: Egyszerű mondatbefejezések.
3. szint: Mondat befejezések indoklással, vagy tapasztalati következtetéssel.

A játékleírásban még számos rávezető és differenciáló gyakorlat található, ezért nagyon hasznos játék óvodáskortól kisiskoláskorig.

10% kedvezmény

Iratkozz fel hírlevelünkre és ajándékként 10% kedvezményt adunk első vásárlásod összegéből!