7400 Kaposvár

Fő utca 57.

hello@tanulasjatekkal.hu

E-mail

+ 36 20 2905075

H-P: 9:00-10:00

1. rész: Hogyan fejleszd gyermeked téri tájékozódását úgy, hogy igazi kihívás és játék legyen számára???

(olvasási idő kb.: 3 perc, videók 3×1 perc)

Fontos tudni, hogy mire egy kisgyermek megkezdi az iskolát, jó ha biztonsággal tájékozódik saját testén, térben majd síkban is! Ismeri, érti és használja a téri irányok viszonyfogalmait, mint pl.: alatt, fölött, mellett, előtt, mögött stb… majd bal és jobb. Hiszen mindez alapja, a sikeres olvasás, írás és a matematika tanulásnak.

Ebben a blogbejegyzésben olyan videóval bemutatott gyakorlatokat ismerhettek meg, melyekkel a fokozatosság és a játékosság elve mellett, hatékonyan és változatosan tudtok gyakorolni.

A hozzá szükséges eszközöket itt érhetitek el: https://tanulasjatekkal.hu/cimke/mozgas/ és így készíthettek, hozzá egy rácsos szőnyeget, ami nagyon jó szolgálatot fog tenni!

Javaslat játékokra:
1. játékötlet: Szükséges hozzá TKP flow & learn színes babzsákok.

Helyezd el a babzsákokat magad körül, majd mondd el melyik hova került! Pl.: Sárga háromszög előttem, piros kör mögöttem stb….
Fejlesztési terület: Szín-forma felismerés, saját testhez viszonyított térbeli tájékozódás, téri irányok viszonyfogalmainak megtapasztalása.
A játékhoz kapcsolódó ajánlatunk itt található: https://tanulasjatekkal.hu/termek/babzsak-teri-tajekozodas-kartyakkal/

2. játékötlet: Szükséges hozzá: TKP flow & learn színes babzsákok, térbeli tájékozódást fejlesztő kártyák, rácsos szőnyeg.

A játékot ebben a videóban tudjátok megtekinteni:


Fejlesztési terület: Szín-forma felismerés, saját testhez viszonyított térbeli és síkbeli tájékozódás, téri irányok viszonyfogalmainak megtapasztalása, mintamásolás síkból térbe.
A játékhoz kapcsolódó ajánlatunk itt található: https://tanulasjatekkal.hu/termek/babzsak-teri-tajekozodas-kartyakkal/

3. játékötlet: Szükséges hozzá: TKP flow & learn színes babzsákok, térbeli tájékozódást fejlesztő kártyák, rácsos szőnyeg, szín-forma kártyák.

A játékot ebben a videóban tudjátok megtekinteni:


Fejlesztési terület: Szín-forma felismerés, saját testhez viszonyított térbeli és síkbeli tájékozódás, téri irányok viszonyfogalmainak megtapasztalása, mintamásolás síkból térbe, szerialitás, képolvasás.
A játékhoz kapcsolódó ajánlatunk itt található: https://tanulasjatekkal.hu/termek/babzsak-csomag-ovodasoknak/

Napi néhány perces gyakorlással szép eredményeket érhettek el!

VIDÁM, SIKERES JÁTÉKOT KÍVÁNUNK!

Hamarosan folyt. köv.: 2. rész: Hogyan fejleszd kisiskolások téri tájékozódását és szövegértését úgy, hogy igazi kihívás és játék legyen számukra???

A játékokhoz kapcsolódó módszertani továbbképzéseink https://tanulasorommel.hu/kepzesek/ honlapunkon már mindenki számára elérhetőek.

Hasznos volt számodra ez a blogcikk? Nem szeretnél lemaradni hasonló, érdekes és fontos tartalmakról? Iratkozz fel hírlevelünkre : https://tanulasjatekkal.hu/hirlevel/

10% kedvezmény

Iratkozz fel hírlevelünkre és ajándékként 10% kedvezményt adunk első vásárlásod összegéből!