7400 Kaposvár

Fő utca 57.

hello@tanulasjatekkal.hu

E-mail

+ 36 20 2905075

H-P: 9:00-10:00

Hogyan olvasnak a 2. osztályt kezdő gyerekek?

Az elmúlt hetekben sok leendő másodikos kisdiák értőolvasását volt lehetőségünk megvizsgálni.
Kíváncsiak vagytok mi volt a tapasztalat? 
 
1. Legkevesebben azok gyerekek voltak, akik a korosztályuknak megfelelő szöveget képesek voltak elolvasni és azt jól értelmezték. Nyáron rendszeresen olvastak, továbbá már 1-2 gyerekregénnyel is megbirkóztak. Arányaiban ez 12% volt. 
 
2. Legtöbben, 37%-ban azok a gyerekek voltak, akik mondatszintű olvasással rendelkeztek, de a hosszabb szövegek értelmezése még gondot okozott számukra. 
 
3. A gyerekek szintén jelentős része, 34%-a pedig szóképes olvasással rendelkezett és az elolvasott szavakat többnyire képes volt értelmezni.
 
4. A gyerekek 17%-a pedig a szóképes ill. a szótagolós olvasással is nehezen boldogult, ennek egyik legfőbb oka az volt, hogy a többségük a betűk jelentős részét elfelejtette.
 
Mit ajánlunk most számukra a tanév kezdetén? 
 
Olyan TKP flow & learn játékokat, amelyekkel könnyedén szert tehetnek a magasabb szintű értőolvasásra.
 
A  3-4.csoportba tartozó gyerekeknek ajánljuk a Játék a betükkel és a Szó-kép egyeztető játékainkat:
 
A játékleírásban több javaslat is található a sokoldalú gyakorlásra. 
 
2-3. csoportba tartozó gyerekeknek ajánljuk az Igaz-hamis kereső játékot, ahol a mondatszintű olvasásgyakorlással együtt, az értőolvasást meghatározó gondolkodási funkciókat is játékosan gyakorolhatják a gyerekek, így gyorsan nagy rutinra tehetnek szert . 
 
MINDEN GYERKŐCNEK AJÁNLJUK A Furfangos jégkrémek  TÁRSASJÁTÉKOT, hiszen ezzel komplex módon fejleszthetők az olvasási képességek!  
 
Ne feledjük, hogy egy második osztályt tanító pedagógusra is hasonló képesség különbséggel rendelkező gyerekek várnak  szeptemberben az általános iskolákban. Számukra is jó szívvel ajánljuk ezeket a fejlesztő játékokat, hiszen különböző munkaformákban könnyedén megoldható a differenciálás, így a diákok játékos gyakorlással juthatnak motiváló sikerélményhez, ami meghatározó a további fejlődésük szempontjából. 
  

A játékokhoz kapcsolódó módszertani továbbképzéseink https://tanulasorommel.hu/kepzesek/ honlapunkon már mindenki számára elérhetőek.

Hasznos volt számodra ez a blogcikk? Nem szeretnél lemaradni hasonló, érdekes és fontos tartalmakról? Iratkozz fel hírlevelünkre: https://tanulasjatekkal.hu/hirlevel

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/tanulasjatekkalflowlearn/

10% kedvezmény

Iratkozz fel hírlevelünkre és ajándékként 10% kedvezményt adunk első vásárlásod összegéből!