7400 Kaposvár

Fő utca 57.

hello@tanulasjatekkal.hu

E-mail

+ 36 20 2905075

H-P: 9:00-10:00

Mesés házikók, amivel játék a matematika és a tanulás

Ebben a bejegyzésben a Tanulást Könnyítő Program egyik legrégebbi alapjátékát szeretném bemutatni nektek, melynek hivatalos neve: TKP Hanna és Bence házikói.

Érdemes tudni róla, hogy nagyszerűsége pont az egyszerűségében rejlik. Kevesen gondolnák, hogy az alapszínek megtanulásától, a figyelem-koncentráció fejlesztésén keresztül, a négy alapműveleten át, a matematikai egyenletek megoldásának megértéséig a gyerekek Tanulását szolgálja .

Ezzel a játékkal megtanulható fontos, alapvető, ismeretek teljes mértékben a tapasztalati tanulásra adnak szinte végeláthatatlan lehetőséget.

Játszhatunk vele kisebb-nagyobb térben különböző figyelem koncentrációt fejlesztő, mozgásos játékot. Modellálhatjuk vele a négy alapműveletet. Segítségével felfedeztethetjük a gyerekekkel a különböző matematikai műveletek törvényszerűségeit. A beszédértés fejlesztésétől a szöveges feladatokon át számtalan gondolkodást fejlesztő gyakorlatot tudunk vele megvalósítani.
Nem túlzok amikor azt állítom, hogy egy ilyen szintű egyenletet: x+ 2x -1 + 3x-1 = y matematikai mesébe foglalva pl. 20-as számkörben, a legtöbb nagycsoportos óvodás gyerek is képes megoldani vele.

E játékhoz tartozó játékleírásban többféle alapjátékot ismertetünk, további játéklehetőségek TKP módszertani továbbképzéseinken elérhetők. (Erről bővebben honlapunkon lehet tájékozódni: www.tanulasorommel.hu)

A JÁTÉK TARTALMA: 12×2 db különböző színű házikó (piros, sárga, kék zöld variációi), 19 db téri irányokat jelölő feladatkártya, 1 db Hanna kép, 1 db Bence kép. Ajánlott korosztály: 5-10 év

A „TKP Hanna és Bence házikói” a TKP Tanulást Könnyítő Program módszertanának alapjátéka, alkalmazásának lehetőségei kimeríthetetlenek. Használjuk a színek tanulásától a két ismeretlenes egyenlet megoldásáig.

A játékleírás az alábbi témakörökbe vezet be:
Színek tanulása
Beszédértés fejlesztés
Beszédértés + téri irányok fejlesztése
Számfogalom, mennyiségtudat kialakítása
Variációk 3 házikóra logikai megtapasztaláshoz
Variációk több házikóra a szorzás műveletének megértéséhez
Variációk több házikóra az osztás műveletének megértéséhez

Most az otthontanulás idején a szülők számára is nagy segítség lehet!
Jó szórakozást és eredményes gyakorlást kívánunk!

10% kedvezmény

Iratkozz fel hírlevelünkre és ajándékként 10% kedvezményt adunk első vásárlásod összegéből!