7400 Kaposvár

Fő utca 57.

hello@tanulasjatekkal.hu

E-mail

+ 36 20 2905075

H-P: 9:00-10:00

Hogyan fejleszd a matematikai gondolkodást?

Matematikai szövegértés fejlesztése modellálással, mindez egy egyszerű, de nagyszerű játékban! Ez a flow & learn játékcsaládunk KALÓZOK KINCSEI matematikai szövegértést és gondolkodást fejlesztő játéka. Játék, motiváció, élmény, tapasztalati tanulás, gondolkodásfejlesztés. Egy-egy számkörben (10-10 000-ig) 180 izgalmas feladat.

Nem csak a gyerekek szeretik, hanem szüleik, tanáraik is, hiszen diákjaik lelkesedéssel vágnak bele a számukra kihívást jelentő matematikai feladatokba. Legjobb képességeiket előhívva törekednek a minél gyorsabb, helyes megoldásra, így a leghatékonyabb módon tanulnak.

Mit tartalmaz ez a játék?
1 db kincsesláda
20 db zsák
20 db feladatkártya
1 db játékleírás
A játék 2. osztálytól kezdve az aktuális számköröknek megfelelően alkalmazható.

Hogyan játsszunk vele?
Előkészületek:
1. Határozzuk meg a számkört melyet gyakorolni szeretnénk! Legyen most esetünkben a 90 (így akár a 9-es szorzótábla tanuláshoz is tudunk kapcsolódni). Tehát a 90-et egy alkoholos filccel írjuk rá a kincsesládára, ez azt jelenti, hogy mindig ennyi kincsnek kell majd lenni a ládában.
2. A zsákokra szintén alkoholos filccel írjuk rá a 90-hez tartózó számsort. Ezután kezdődhet a játék!

Ha először játszunk vele, akkor feltétlen olvassuk el a játékleírást tartalmazó kártyát. A feladatokat tartalmazó kártyák (20 db) nehézségi sorrendben vannak megszámozva. Javasoljuk, kezdetben az elsőkkel játsszunk, hogy sikerélmény társuljon a játékhoz. Amikor látjuk, hogy gyerkőcünk kész a nehezebb kihívásokra, akkor válasszon kedvére az összetettebb feladványokból!

A játék során a tanulók óriási rutinra tesznek szert a matematikai szöveges feladatok megoldásához szükséges gondolkodási műveletek területén, mindezt játékba ágyazottan, koruknak, érdeklődési szintjüknek megfelelően, izgalmas formában tehetik.

Most pedig nézzünk egy-egy példát a könnyebb és nehezebb feladványokra is:
1-es kártya: Rakd ki a kalózok zsákjait növekvő sorrendbe, az azonos mennyiségű zsákokat egymás alá helyezd!
8-as kártya: A kalózok három zsákot tettek a kincses ládába. A második és a harmadik zsákban kétszer annyi kincs volt, mint az elsőben. Mennyi kincs volt így egy-egy zsákban?

Jól gondoljuk, hogy ezzel a játékkal minden gyereknek játszania kell???

Fontos infó lehet számodra, hogy a flow&learn játékokhoz kapcsolódva pedagógusok számára több módszertani továbbképzés is létezik. Ezekről itt tudsz tájékozódni: https://tanulasorommel.hu/kepzesek/

10% kedvezmény

Iratkozz fel hírlevelünkre és ajándékként 10% kedvezményt adunk első vásárlásod összegéből!