7400 Kaposvár

Fő utca 57.

hello@tanulasjatekkal.hu

E-mail

+ 36 20 2905075

H-P: 9:00-10:00

Miért és mit felejtenek el leggyakrabban a vakáció alatt, a 2. osztályos gyerekek?!

Te mire emlékszel szívesen??? A jó vagy a rossz dolgokra?Leegyszerűsítve nagyon gyorsan választ kaphatunk arra, hogy az érzelmek milyen jelentős módon befolyásolják az emlékeink előhívását. Természetesen nem emlékezhetünk mindenre, pontosabban nem hívhatjuk elő emlékeinket korlátlan módon még akkor sem, ha idegsejtjeink emléknyomokként tárolják azokat. Az egészséges emberi elme rengeteg öngyógyító folyamattal rendelkezik, ezek közé tartozik a a felejtés is. Nem lenne jó, ha minden rossz és fájdalmas élményünk nap mint nap visszatérve fájdalmas emlékként törne ránk. Tehát a felejtés természetes velejárója idegrendszeri működésünknek.

Ha ismerjük a fenti tényeket, akkor már nem nehéz arra kérdésre válaszolnunk, hogy a tanulás hatékonysága szempontjából mennyire lényeges, hogy a gyerekek jó élményeket társítsanak annak folyamatához, hiszen sokkal szívesebben emlékeznek majd azokra!!! Nemcsak szívesebben, hanem könnyebben is fogják előhívni a tanuláshoz kapcsolódó ismereteiket, ha pozitív élményként élik meg azt. A Tanulást Könnyítő Programhoz kapcsolódó TKP flow & learn játékcsalád oly módon lett megalkotva, hogy a gyerekek e játékokat használva, örömteli módon gyakorolva tehessenek szert maradandó tudásra.

Most pedig nézzük meg, hogy több éves tapasztalat alapján, mi az amit a leggyakrabban elfejtenek a 2. osztályban végzett kis diákok. A felejtések sorában vezető helyen szerepel a szorzótábla, ennek egyik oka, hogy vannak akiknek már a megtanulása is sok nehézséget okoz, a másik oka, hogy mire igazán megtanulják a gyerekek, addigra vége lesz a tanévnek és így elmarad a kellő mennyiségű gyakorlás, a harmadik oka pedig, hogy sok esetben nem éppen kellemes élményeket társítanak e tanulási folyamathoz!

Ehhez kapcsolódva két játékot is ajánlunk webáruházunkból, az egyik maga a SZORZÓTÁBLA, amely egyben tartalmazza a szorzatok és eredményeik mellett azokat a feladatkártyákat melyekkel gyakorolva a gyerekek játszva mélyíthetik el tudásukat. Többféle módon gyakorolva a kis diákok önállóan is felfedezhetik az alapvető matematikai összefüggéseket, törvényszerűségeket így igazi megértésre és maradandó tudásra tehetnek szert.

Szintén e témához kapcsolódóan ajánljuk a KALÓZOK KINCSEI játékot mely a matematikai szöveges feladatokhoz szükséges gondolkodást fejleszti játékos módon, hiszen a gyerekek a kincsesláda és zsákok segítségével modellezhetik a különböző nehézségű feladványokat. A másik nagyon fontos terület amire a nyári időszakban is érdemes figyelmet fordítanunk az az OLVASÁS.

Az évfolyamok előrehaladtával az olvasási képességeknek egyre nagyobb a jelentősége az önálló tanulásban ill. annak minőségében. Ehhez egy olyan játékot ajánlunk melyet azok a gyerekek is szívesen elővesznek akik még nem kedvelték meg igazán ezt a tevékenységet. Ez pedig a NYÁRI SZÖVEGÉRTŐ JÁTÉK, különlegessége abban rejlik, hogy vicces és humoros formában gyakorolhatják vele a nebulók a szövegértéshez szükséges alapvető technikákat, mint pl.: igaz-hamis állítások, ok-okozati összefüggések megtalálása, tapasztalati következtetések, hibajavítások, mondatbefejezések stb….

Most e három fontos játékot komplex csomagként, kedvezményesen ajánljuk a VAKÁCIÓRA tekintettel ! 😉

E játékoknak óriási előnye, hogy nem tankönyv vagy füzet felett görnyedve, hanem bárhol, bármikor szabadon használva, kedvük szerint gyakorolhatnak vele a gyerekek, kint a kertben, strandon vagy akár a nagyszülőknél!

MOST kedvezményes csomagára: 8500 Ft helyett 7000 Ft

Ez a flow &learn kedvezményes játékcsomag ajánlatunk a nyári szünetre vonatkozik! Érvényes: 2020 06.11.-től – 08.02.-ig.

10% kedvezmény

Iratkozz fel hírlevelünkre és ajándékként 10% kedvezményt adunk első vásárlásod összegéből!