7400 Kaposvár

Fő utca 57.

hello@tanulasjatekkal.hu

E-mail

+ 36 20 2905075

H-P: 9:00-10:00

Furfangos jégrémek egy különleges családban

Ebben a blog bejegyzésünkben egy olyan szülő és egyben szakember gondolatait osztjuk meg veletek, a “Furfangos jégkrémek” értő olvasást fejlesztő társasjátékkal kapcsolatban, akivel életének legnehezebb szakaszában hozott össze a sors bennünket. Rengeteget tanultunk egymástól, a helyzetből és a legtöbbet Mátétól, akinek vidám, kedves és lelkes lénye a szívünkben tovább él! E társas játék prototípusának tesztelésében egész családjuk aktívan vett részt.

A „Furfangos jégkrémek” társasjátékot megismerve, rögtön úgy éreztem: nekünk szükségünk van egy ilyenre, mert ez nem egy szimpla társas, hanem valóban egy játékcsomag, rengeteg lehetőséggel! Nagy örömünkre, volt szerencsénk már tavaly nyár óta rendszeresen használni, így elmondhatom, hogy jó volt feltérképezni saját képességeimet (gyengeségeimet, erősségeimet), megtapasztalni saját fejlődésemet.

Jó látni, hogy A 7 éves nagy lelkesedéssel igyekszik bevonni 13-16 éves barátokat, unokatesókat, szülőket, nagyszülőket ennek a játéknak a rejtelmeibe.
Jó látni, hogy valóban minden korosztály számára nyújt felismerést és garantált flow élményt!

Azt is megtapasztalhattam, hogy ez a játék a képességek, részképességek szintjét mennyire egyértelműen láthatóvá teszi, és az is azonnal mérhető, hogy a gyakorlással milyen ütemű a fejlődés! Érdekes volt azt is megfigyelni, hogy egy 16 éves kedves, modern lány, aki először találkozott a társassal, már a másodszorra indított 1 játékpercben kirakta az összes 40 db kártyát! Ezzel csodálattal övezett elismerést vívott ki (hiszen legtöbbünknek sokadik nekifutásra is csak megközelítőleg van meg). Azonban egy másik játék, komoly kihívást jelentett számra, hosszú játékidővel, többszöri nekifutással, de a körülötte figyelő többi fiatallal együtt a csapatmunka motivációja tovább vitte a játékot így a tevékenység és az öröm élménye még inkább közössé vált, mely újabb játékkör megkezdését eredményezte.

Ez a játék, a komplexségének, ugyanakkor egyszerű, könnyen értelmezhető játékszabályának és meglepően sokféle variációjának, kivitelezési módjának köszönhetően képes hosszú ideig fenntartani az érdeklődést!
Több fronton fejleszt egyénileg és csapatban is: sok minden mellett kitartást, türelmet, koncentrációt, továbbá kommunikációt, együttműködést is.

Az a fantasztikus benne, hogy egyúttal szórakoztat!!! Ezért a nyári melegben a szőlőlugas alatt, a téli hidegben a cserépkályha mellett is érdemes elővenni, hogyha hasznos és maradandó élményt nyújtó időtöltésre vágyunk!

Hálás vagyok a Vadvirág Alapítványnak, mert a kiváló programok mellett családunknak több szép emléke is kötődik ehhez a remek játékhoz! 🙂
KÖSZÖNJÜK!

Ezúton is köszönjük Illa Gáborné, Német Renáta gondolatait.

https://tanulasjatekkal.hu,

10% kedvezmény

Iratkozz fel hírlevelünkre és ajándékként 10% kedvezményt adunk első vásárlásod összegéből!