7400 Kaposvár

Fő utca 57.

hello@tanulasjatekkal.hu

E-mail

+ 36 20 2905075

H-P: 9:00-10:00

Amit a szájkendők használatáról tudni illik

Vitathatatlan, hogy 2020 tavaszának “új divatja” a szájkendő lett, ami embertársaink és saját biztonságunkat is szolgálja.

Viseléséről többféle álláspontot ismerünk, de ami biztos, hogy jelentős mértékben csökkenti a beszéd, köhögés , tüsszentés által lehetséges cseppfertőzés veszélyét.

Munkahelyünkön (Vadvirág Alapítvány) belül már etikettünk részévé vált, hogy zárt térbe nem lépünk be nélküle, ezzel jelezve felelősségünket, figyelmünket embertársaink iránt. Tehát viselésével nem csak a biztonságot, hanem odafigyelésünket is kifejezzük környezetünk irányába.

Korábban már írtunk, róla, hogy a TKP játékgyárunk, pillanatok alatt állt át a babzsák gyártásról a szájkendők készítésére és azóta méltányos áron elérhetőek WEBÁRUHÁZUNKBAN.

Ezekhez a többször használatos pamut textilből készült maszkokhoz gyűjtöttünk össze néhány praktikus tanácsot, ha használata mellett döntünk, akkor azt helyesen tegyük!

Az elmúlt időszakban sokan kérdezték tőlünk, hogy egy főnek kb. hány darab beszerzése javasolt.
Ez mindenkinek elsősorban életmódjától függ.
Példánkban vegyünk alapul egy munkába járó, munkahelyén zárt térben dolgozó személyt, akinek jelenleg külön irodája van, csak ritkán tartózkodik egy légtérben munkatársaival.

Ez esetben feltétlen szüksége lesz 1db-ra, amikor munkába indul, 1db-ra munkahelyén, 1db-ra amikor otthona felé tart.
Szüksége lesz még jól záródó zacskóra vagy fertőtleníthető jól záródó műanyag dobozra, amely alkalmas a használt szájkendő biztonságos tárolására. Tehát ez min. napi 3 db szájkendőt jelent.

Fontos tudnunk, hogy szájkendőket minden használat után fertőtlenítenünk kell!
HASZNÁLT SZÁJKENDŐT SOHA NE VEGYÜNK FEL!
Gyors fertőtlenítésre szóba jöhet forró gőzzel történő alapos átvasalás, de ha egyéb szennyeződés is került kendőnkre elkerülhetetlen a mosás, majd ezt követően szintén javasoljuk a magas hőfokon történő vasalást.
A szennyes szájkendők tárolására használt zacskó vagy doboz fertőtlenítéséről se feledkezzünk meg, melyet szintén naponta, szappanos ill. klóros fertőtlenítő mosással oldhatunk meg!

Miként vegyük fel ill. le szabályosan szájkendőnket, ehhez az EgészségKalauz javaslatát vettük alapul: A maszk felvétele előtt alaposan mossunk kezet szappannal, vagy dörzsöljük át a kezünket alkoholtartalmú fertőtlenítővel.

  • A maszkot igazítsuk az orrnyereghez, és úgy tegyük fel, hogy az orrot és a szájat egyaránt befedje. Bizonyosodjunk meg róla, hogy nincsenek szabad részek a maszk és az arcunk között.
  • Ne érjünk a maszk külső részéhez, sem felvételkor, sem viselés közben, sem pedig akkor, amikor levesszük! Ha véletlenül mégis megérintjük, mossunk kezet!
  • Cseréljük le a maszkot, ha nyirkos lesz!
  • Az egyszer használatos maszkokat ne vegyük fel újra, még akkor sem, ha megszáradtak.
  • A használt maszkot azonnal dobjuk ki egy lefedhető szemetesbe.
  • Mossunk kezet, mielőtt új maszkot tennénk fel!

Végül nézzetek körül webáruházunkban válasszatok ízléseteknek megfelelően, gondoltunk a gyerekekre, felnőttekre, nőkre és férfiakra egyaránt!
Fontos tudnod, hogy vásárlásoddal egyben a Vadvirág Alapítvány hosszú távú működését is támogatod!
VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA ÉS MAGUNKRA!

10% kedvezmény

Iratkozz fel hírlevelünkre és ajándékként 10% kedvezményt adunk első vásárlásod összegéből!