7400 Kaposvár

Fő utca 57.

hello@tanulasjatekkal.hu

E-mail

+ 36 20 2905075

H-P: 9:00-10:00

3 tipp a TKP flow&learn játékokkal a könnyed, örömteli olvasás fejlesztéshez 3.rész

Sorozatuk első részében olvashattatok arról, hogy milyen szülői hozzáállás segíti legjobban ezt a folyamatot.

Második részben tippeket adtunk ahhoz, hogy már óvódás korban milyen játékokkal tudjuk az olvasás képességrendszerét fejleszteni. Ebben a harmadik részben pedig arról lesz szó, hogy miként
tudjuk játékossá tenni a betűtanulást, és hogyan alapozhatjuk meg az értő olvasást. Képzeljük el, hogy egy hat éves kisgyermeknek kb. 3-4 hónap alatt kell megtanulnia az ABC 42 betűjét, ennek minimum kétféle alakját, és a hozzá kapcsoló hangokat, illetve teljes biztonsággal használni ezeket. Ez még a jól felkészült, érett képességekkel rendelkező gyerekek számára is nagy kihívás. Ezért nagyon fontos, hogy ezt a folyamatot is a gyermekek személyiségéhez közelálló játékos tevékenységekkel segítsük.

A játékos betűtanulás egyik alapjátéka a TKP flow&learn játékcsaládban a JÁTÉK A BETŰKKEL.
https://tanulasjatekkal.hu/termek/tkp-jatek-a-betukkel
Ez a játék 13 különböző játéklehetőséget mutat be. A játék során a betűtanulás mellett fejlődik a gyermekek helyesírása,gondolkodása,memóriája, kreativitása.Nemcsak megtanulják, megismerik az ABC betűit, hanem használható tudásra, kompetenciára tesznek szert.

A következő játék a SZÓ-KÉP EGYEZTETŐ.
https://tanulasjatekkal.hu/termek/flowlearn-szo-kep-egyezteto-4
A TKP flow&learn ezen játéka nagyban segíti az értő olvasás mellett azokat a képességeket, amelyek továbbra is fontosak az olvasás képességrendszerének komplex fejlesztésében. Nézzük melyek ezek: Segíti az összeolvasást, a szavak gyors értelmezését, a síkbeli tájékozódást, az írott és nyomtatott szóforma felismerését, az olvasási sebességet, közben fejlődik a kereső szemmozgás. A játékok 1-4-ig nehézségi foknak megfelelően vannak számozva, a játékleírás pedig számos ötletet ad arra, hogy miként gyakoroljunk a gyerekekkel.

A harmadik játék az IGAZ-HAMIS kereső.
https://tanulasjatekkal.hu/termek/igaz-hamis-kereso
Erről már olvashattatok részletesen egy korábbi blogbejegyzésben.
https://tanulasjatekkal.hu/blog/mondatertes-fejlesztese-ugy-ahogy-mindenki-szereti
Ezzel a játékkal a gyerekek nagyon egyszerűen megtapasztalhatják az olvasás nyújtotta élményeket. A mondatok oly módon vannak kitalálva, hogy a képek segítségével, az olvasottakkal kapcsolatban gondolkodásukat, tudásukat, tapasztalatukat is fejlesszék.
Ezeket a játékokat minden elsős, másodikos, esetleg harmadikos gyermeknek ajánljuk, akiknek fontos az olvasás tanulással egy időben a szövegértés alapjainak elsajátítása is.



10% kedvezmény

Iratkozz fel hírlevelünkre és ajándékként 10% kedvezményt adunk első vásárlásod összegéből!